CONCERT DE NADAL

Diumenge, 12 de desembre de 2021 de 12.00 h a 14.00 h

Orquestra de Cambra Catalana

L'Orquestra de Cambra Catalana va ser fundada per Joan Pàmies el 1986. La OCC brinda l'oportunitat d'actuar a joves intèrprets al costat d'una plantilla estable de professionals de prestigi i col·labora amb solistes novells del país a banda d'altres ja consa-grats.

Ofereix als creadors de l'avantguarda musical la possibilitat d'estrenar les seves produccions i impulsar el seu coneixement; i treballa, així mateix, en la difusió de les obres de mestres del passat. 

En el seu extens repertori, que abasta totes les èpoques i compositors, dedica una especial atenció a la interpretació i divulgació de la música catalana. Aquest cop a Gelida amb la programació nadalenca.

CICLE DE CONCERTS DE NADAL 2021

En aquesta edició dels Concerts de Nadal s’ha escollit un programa amb obres molt apropiades per a  aquestes dates. Així, al costat del Divertiment en Si b de Mozart, l’Andante religiós de Morera i un Concerto grosso de Manfredini, es podrà sentir el celebèrrim Nisi Dominus de Vivaldi. El jove contratenor Miquel Gómez actuarà com a solista i la direcció anirà a càrrec de Xavier Pagès-Corella.

Programa

W.A. Mozart                       Divertimento KV. 137 en Si bemoll Major

Enric Morera                      Andante religiós

Francesco Manfredini       Concert op. 3 núm. 12 en Do major 'Pastorale per il santissimo natale'            

Antonio Vivaldi                 Nisi Dominus

Intèrprets

Miquel Gómez, contratenor

Orquestra de Cambra Catalana

Xavier Pagès-Corella, direcció      

Miquel Gómez neix a Castelló de la Plana on comença els estudis de piano. El 2013 es gradua en musicologia històrica a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on entra en contacte amb el món del cant clàssic de la mà d'Assumpta Mateu i Ofèlia Sala, tot i que també es forma en música tradicional i música antiga. El 2014 comença a treballar la veu de contratenor i entre el 2015 i el 2019 estudia el grau en cant clàssic a l'ESMUC amb la professora Margarida Natividade. També rep classes de tècnica vocal i repertori amb Carlos Mena, Xavier Sabata i Ana Luisa Chova. Ha participat en diferents produccions amb el conjunt Bach zum mitsingen, l’Ensemble Canticel i  l'Académie Bach de Aix-en-Provence. També com a solista amb obres com el Gloria i el Dixit Dominus de Vivaldi en el camp de l'oratori, o les òperes Orlando de Händel i Orfeo ed Euridice de Gluck.

Els seus interessos com a músic i investigador van més enllà del repertori típic per a contratenor, sempre buscant totes les possibilitats d'aquest registre tant a l'hora d'abordar repertoris més moderns i no tan comunament associats amb aquest tipus de veu, com en les seues possibilitats escèniques i estètiques. Per això actualment dissenya i lidera diversos projectes que, a més de donar a conèixer la veu de contratenor, busquen camins diferents d'entendre la lírica en la contemporaneïtat.

Xavier Pagès-Corella va estudiar piano, composició i direcció d'orquestra a Barcelona amb Margarita Serrat, Salvador Pueyo, i Albert Argudo, i posteriorment a Viena amb Reinhard Schwarz i Georg Mark. Com a director i compositor ha col·laborat amb formacions com l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la Sinfónica de Galicia, Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta de Córdoba, Simfònica Ciutat d'Eivissa, Sinfónica Sinaloa de las Artes (Mèxic),  Filarmónica de Mendoza (Argentina),  Thüringen Philharmonie (Alemanya),  Knox-Galesburg Symphony (Estats Units), Oare String Orchestra (Regne Unit), l'Orchestre de Catalogne (França), Julià Carbonell de les Terres de Lleida, Camera Musicae, Giorquestra, Camerata Eduard Toldrà, Camerata XXI, Terrassa 48, Orquestra del Real Cercle Artístic de Barcelona, la Banda Municipal de Bilbao i la Cobla Sant Jordi. Guardonat amb els premis de composició musical Andrés Gaos, el Ciutat de Tarragona, l'Oare String Orchestra Composing Competition i el Mirabent Magrans. Actualment és director del Barcelona Modern Ensemble, director associat de la Orquestra de Cambra Catalana i professor del Conservatori Superior de Música del Liceu.

L'Orquestra de Cambra Catalana va ser fundada per Joan Pàmies l’any 1986. Al llarg de la seva trajectòria ha ofert més de 600 concerts i ha actuat en alguns dels principals auditoris, cicles i festivals de música d'Espanya. També ho ha fet Europa,  Centre i Sud-Amèrica, Líban, Tunísia i la Xina. Solistes de prestigi internacional han actuat en els seus concerts i ha enregistrat per a les Ràdios i Televisions d'Espanya, França, l'Argentina, Mèxic i Tunísia. També té gravats sis CD amb música inèdita, fonamentalment de compositors catalans. L'orquestra compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Institut Ramon Llull i l’AIE.

 

Quin cost té:

5 € - Entrada anticipada a l'OAC Ajuntament i a Àgora Vins i Copes

Adreça:

El Casal (Saló Espectacles UCG)

Darrera actualització: 12.11.2021 | 10:43